Η κόρη του Kurt Cobain μιλά για πρώτη φορά για τον πατέρα της και τη σχέση της με τους Nirvana

Η Frances Bean Cobain, με συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικού Rolling Stone, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου επίσημου ντοκιμαντέρ για τους Nirvana, «Kurt Cobain: Montage of Heck», μιλά πρώτη φορά για τους διάσημοςυ γονείς της.

«Δεν μου αρέσουν τόσο οι Nirvana. Συγγνώμη, διαφημιστές, Universal. Μου αρέσουν περισσότερο οι Mercury Rev, οι Oasis, οι Brian Jonestown Massacre. Η grunge σκηνή δεν με ενδιαφέρει», είπε η 22χρονη κόρη του Cobain στο περιοδικό.

«Όμως το “Territorial Pissings” είναι ένα γ@μημέν@ φανταστικό τραγούδι. Και το “Dumb” – κλαίω κάθε φορά που ακούω αυτό το κομμάτι. Είναι μια απογυμνωμένη εκδοχή του πώς έβλεπε ο Kurt τον εαυτό του -τον εαυτό του όταν είχε πάρει ναρκωτικά, όταν δεν είχε πάρει ναρκωτικά, όταν ένιωθε ανεπαρκής για να στηρίξει τον τίτλο της φωνής μιας ολόκληρης γενιάς», πρόσθεσε η Frances Bean.

Όταν ρωτήθηκε αν ένιωθε άβολα ως έφηβη, λόγω του ότι δεν της άρεσαν οι Nirvana, είπε πως θα ένιωθε πιο άβολα αν ήταν όντως φαν του συγκροτήματος του πατέρα της.

«Ήμουν γύρω στα 15 όταν συνειδητοποίησα πως ήταν αναπόφευκτο. Ακόμα και όταν βρισκόμουν σε ένα αυτοκίνητο και άκουγα ραδιόφωνο, ο μπαμπάς μου ήταν εκεί. Είναι μεγαλύτερος από τη ζωή. Και ο πολιτισμός μας έχει εμμονή με τους νεκρούς μουσικούς», εξήγησε η Frances. «Μας αρέσει να τους βάζουμε σε ένα βάθρο. Αν ο Kurt ήταν απλώς άλλος ένας τύπος που εγκατέλειψε την οικογένειά του με τον πιο απαίσιο τρόπο… Αλλά δεν ήταν. Ενέπνευσε τους ανθρώπους να τον βάλουν σε ένα βάθρο, να τον κάνουν τον Άγιο Kurt. Έγινε ακόμα μεγαλύτερος μετά τον θάνατό του, από όσο ήταν όταν ήταν ζωντανός. Δεν πίστευες πως όλο αυτό μπορούσε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο. Αλλά έγινε».

kurt cobain

Η κόρη του Cobain μίλησε επίσης και για την τρομερή ομοιότητα που έχει με τον πατέρα της:

«Είναι πολύ περίεργο το πώς λειτουργούν τα γονίδια. Ο Dave (Grohl), ο Krist (Novoselic) και ο Pat (Smear) ήρθαν μια μέρα στο σπίτι που ζούσα τότε. Ήταν η πρώτη φορά που (τα πρώην μέλη των Nirvana) βρίσκονταν όλοι μαζί εδώ και καιρό. Και έπαθαν αυτό που αποκαλώ “K.C. Jeebies” (σε ελεύθερη μετάφραση: Οι ανατριχίλες του K.C.). Με κοιτάζουν και μπορείς να δεις πως κοιτάζουν ένα φάντασμα. Ο Dave είπε “Μοιάζει τόσο πολύ με τον Kurt.” Μιλούσαν όλοι μεταξύ τους, ανακαλώντας παλιές ιστορίες που έχω ακούσει εκατομμύρια φορές. Καθόμουν σε μια καρέκλα, καπνίζοντας συνέχεια, κοιτάζοντας προς τα κάτω κάπως έτσι (παίρνει έκφραση απόλυτης βαρεμάρας). Και έλεγαν “Κάνεις ακριβώς αυτό που θα έκανε και ο πατέρας σου”. Είχα χαρεί όμως που ήρθαν (χαμογελάει). Ήταν μια cool εμπειρία, σαν να έχεις ένα reunion των Nirvana, πλην ενός. Εκτός από τον γόνο του».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*