Η Κροατία επιστρατεύει τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για τους χιλιάδες μετανάστες

0
5
Croatian anti-riot police detain protesters after a clash in central Zagreb, Croatia, Saturday, Feb. 26, 2011. Some 15,000 anti-government protesters rallied in the Croatian capital and some clashed with police. (AP Photo/Darko Bandic)

 

  Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Κροατίας με ειδικά κράνη προσπαθούν να ελέγξουν τους χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι πέρασαν τα κροατικά σύνορα με τη Σερβία, ενώ πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάζονται σε λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Τα λεωφορεία που ετοιμάζονται να μεταφέρουν τους μετανάστες στα βόρεια σύνορα της Κροατίας, με χώρες οι οποίες είναι μέλη της συνθήκης Σένγκεν, όπως η Ουγγαρία και η Σλοβενία, σχηματίζουν μεγάλες ουρές.

Τουλάχιστον 100 Κροάτες αστυνομικοί κρατούν τους μετανάστες μακριά από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι εισήλθαν στην Κροατία από τη Σερβία από την Τετάρτη το πρωί, όταν η Ουγγαρία σφράγισε τα νότια σύνορά της με τη Σερβία.

Ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν και σε προάστιο της κροατικής πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ, κοντά σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται μετανάστες, οι οποίοι έχουν βγει στα μπαλκόνια και φωνάζουν ρυθμικά «Ελευθερία, Ελευθερία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here