Η Kωνσταντοπούλου απαντά στον Σόιμπλε: Ανοησία & έγκλημα η άρνηση των γερμανικών αποζημιώσεων

0
10

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στπ Twitter απάντησε στις χθεσινές δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κος Σόιμπλε αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το Βερολίνο ήταν προκατειλημμένο με μια αριστερή ελληνική κυβέρνηση ενώ χαρακτήρισε τις διεκδικήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις «ανοησία» και τόνισε ότι οι πρωθυπουργοί πρέπει να λένε την αλήθεια στον λαό.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πριν και μετά τις εκλογές ότι αν η Γερμανία πλήρωνε αποζημιώσεις στην Ελλάδα για τα εγκλήματα και τις καταστροφές που διέπραξαν οι Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα μειωνόταν το δημόσιο χρέος. Τέτοιες ανόητες κουβέντες θα μπορούσαν να στραφούν μόνο ενάντια σε όποιον τις είπε».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε αρχικά ότι: Οι γερμανικές οφειλές αποτελούν αποδεδειγμένο δημόσιο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ύψους 278-340 δισ. ευρώ, ενώ σε δεύτερο, tweet έγραψε πως» Ανοησία, εθνικισμός κ έγκλημα είναι η άρνηση αποζημίωσης κ η εξόντωση του ελληνικού λαού για ένα χρέος που δεν οφείλει». Στη συνέχεια έκανε τα ίδια tweets και στα αγγλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here