Η Κωνσταντοπούλου απέλυσε φωτογράφο των 500 € γιατί δεν της άρεσε η δουλειά της

0
0

O λόγος για μία  φωτογράφο που απασχολούνταν με  σύμβαση ορισμένου χρόνου για παροχή υπηρεσιών  έναντι 500 ευρώ  και η  οποία έληξε από τον Ιανουάριο.

Βέβαια, η ίδια παρείχε κανονικά υπηρεσίες στη Βουλή, χωρίς όμως να πληρώνεται όλους αυτούς τους μήνες…

Χθες επικοινώνησε μαζί της ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Θαλάσσης και της ανακοίνωσε ότι «η Πρόεδρος δεν είναι ευχαριστημένη από τη δουλειά της και δεν θα της ανανέωσει τη σύμβαση».

Να υπενθυμιστεί ότι στις  7/4/ 2015 σε συνέντευξη τύπου η ΠτΒ αναφερόμενη στα υπέρογκα ποσά  που κατασπαταλούνταν στην υπόθεση Siemens έφερε σε αντιδιαστολή  το μισθό της συγκεκριμένη φωτογράφου και είπε «Αυτό θέλω να το ακούει η φωτογράφος της Βουλής που έχει μία σύμβαση νομίζω 500 ευρώ το μήνα».

Η  φωτογράφος είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με την Ζ. Κωνσταντοπούλου γιατί έληγε η διαπίστευσή της και ήθελε να γνωρίζει τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα της, όμως μετά από συννενόηση  με τον γ.γ. παρέδωσε το φωτογραφικό της αρχείο.

Η ίδια θα πληρωθεί γι’ αυτό εφάπαξ, ως πληρωμή του αρχείου,  όσο ακριβώς θα έπαιρνε δηλαδή και αν πληρωνόταν τους μήνες που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση, παρά το γεγονός ότι δούλευε κανονικά.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η λύση της συνεργασίας ήρθε την ίδια μέρα που δημοσιοποιήθηκε η  επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιογράφων του καναλιού της Βουλής για την απαξίωσή τους και την «ομηρία» των συμβασιούχων και του καναλιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ