Η Κωνσταντοπούλου θέλει τον Στουρνάρα στη Βουλή ακόμη και με βίαιη προσαγωγή

 

Την κλήση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για την «παρέμβαση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα», προανήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε παρέμβασή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

H ίδια, επικαλέστηκε μάλιστα τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπουν ακόμα και την βίαιη προσαγωγή στην Επιτροπή του διοικητή της ΤτΕ σε περίπτωση που αρνηθεί να προσέλθει!

Η κλήση του προγραμματίζεται για την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλε σε στικάκι την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής, στην οποία ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, αλλιώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, όμως η Πρόεδρος της Βουλής την επέστρεψε στον Γ. Στουρνάρα.

Όπως είπε η Z. Κωνσταντοπούλου ο Γιάννης Στουρνάρας θα κληθεί με βάση την διαδικασία του άρθρου 49Α που ορίζει ότι «η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση οποιοδήποτε από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παρ. 3 οποτεδήποτε μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από το διορισμό τους ή από την προηγούμενη ακρόασή τους.

Πάντως σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ήταν και αναμενόμενο.

Με επιστολή που έφτασε με φαξ στα χέρια της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί «λόγω των δυσκολιών, που περνά σήμερα η οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση του τραπεζικού συστήματος», προτείνοντας ως εναλλακτικές ημερομηνίες που μπορεί να παραστεί στην επιτροπή τις εξής ημερομηνίες: 6, 7, 9, 10, 20, 21 ή 23 Ιουλίου!

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η Τάκης Π λέει:

    Σε πολλά σχολεία συνήθως υπάρχει μία δασκάλα που τα παιδιά την αποκαλούν στρίγκλα. Τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει….


Αφήστε το σχόλιο σας

*