Η κυβέρνηση δίνει μάχη επί πολλών θεμάτων

0
2

 

Δίνεται μάχη επί πολλών ζητημάτων που αναφέρονται στο κείμενο που κατέθεσε το Eurogroup, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης είναι να σταλεί πολιτικό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ότι η Ελλάδα οδεύει προς μία συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης, επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με αυτόν τον τρόπο, η ΕΚΤ θα μπορέσει να αυξήσει άμεσα τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA).

Οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι τόσο στο Eurogroup, όσο και στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, η κατάσταση ήταν και παραμένει πολωμένη, με τα κράτη – μέλη διχασμένα.

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, υπάρχουν χώρες, με πρώτη τη Γερμανία, που τηρούν πολύ σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας και άλλες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια του Politico Europe, Τάρα Παλμέρι, η θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι αρνητική σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση περιουσίας 50 δισ. μέσω μεταβίβασής τους σε ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο, καθώς και για τη λύση του προσωρινού Grexit.

Και οι δύο προτάσεις είναι έμπνευσης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να τονίζει ότι η πρώτη προοπτική είναι «από άλλον πλανήτη», ενώ δηλώνει «100% αντίθετη» στην έξοδο από την Ευρωζώνη, έστω και για μικρή περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here