Η Λεπέν θέλει δημοψήφισμα σε κάθε κράτος-μέλος

0
28

 

«Αν ήμουν Βρετανίδα θα ψήφιζα υπέρ του Brexit» σημείωσε καυστικά η Μαρίν Λεπέν, η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (Front Νational, FN) στη Γαλλία επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ολοκληρωτική» διότι «μας έγινε σαφές ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να ακυρώσει τις συνθήκες».

Η κυρία Λεπέν εξέφρασε την επιθυμία της για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε κάθε χώρα μέλος της ΕΕ, αλά Βρετανία, ενώ παρουσίασε τον εαυτό της ως «υπερασπίστρια της ελευθερίας των λαών να ορίζουν το πεπρωμένο τους, να επιλέγουν τους νόμους τους». «Αυτό το οποίο ζητώ είναι (να διεξαχθεί) ένα δημοψήφισμα στη Γαλλία. Κάθε χώρα της ΕΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί με δημοψήφισμα», δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

«Έχουν περάσει 11 χρόνια αφότου οι Γάλλοι κλήθηκαν σε δημοψήφισμα και την τελευταία φορά ο λόγος τους προδόθηκε από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας», πρόσθεσε η Λεπέν, επαναλαμβάνοντας τη συνεχώς επανερχόμενη καταγγελία του Εθνικού Μετώπου που σχετίζεται με το δημοψήφισμα του 2005 για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα» στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, «η ΕΕ βρίσκεται υπό διάλυση, θραύεται παντού. Μπορεί κανείς να περιμένει τον κατακλυσμό, την έκρηξη, ή να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να οικοδομήσουμε την Ευρώπη των Εθνών, που θα αντικαταστήσει την ολοκληρωτική ΕΕ που γνωρίζουμε σήμερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here