Η λοταρία του Πάπα Φραγκίσκου

0
7
Pope Francis shows a thumbs-up sign as he arrives to lead his Wednesday general audience in Saint Peter's Square at the Vatican June 5, 2013. REUTERS/Max Rossi (VATICAN - Tags: RELIGION)

 

Ο Παπάς Φραγκίσκος αποφάσισε να μείνει και φέτος πιστός στον θεσμό της ετήσιας φιλανθρωπικής λοταρίας του Βατικανού, που ο ίδιος δημιούργησε.

Στα αντικείμενα προς κλήρωση συμπεριλαμβάνονται, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δώρα που ο Ποντίφικας έλαβε από όλες τις χώρες του κόσμου.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται ένα ιταλικό αυτοκίνητο Lancia, ένα ρολόι Rolex, ένα ποδήλατο, μια δερμάτινη τσάντα και μια μηχανή για καφέ εσπρέσο.

Τα διάφορα αυτά αντικείμενα πρέπει όμως να παραληφθουν αυτοπροσώπως από το Βατικανό εντός τριάντα ημερών από την κλήρωση.

Με το σύνολο των εισπράξεων από τη λοταρία θα στηριχθούν καθολικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν τους πρόσφυγες και τους άστεγους.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, η λοταρία του Φραγκίσκου κατέκτησε τόσο Ιταλούς, όσο και ξένους πιστούς, οι οποίοι σπεύδουν στα ταχυδρομεία, στα μουσεία και στο γραφείο πώλησης γραμματοσήμων του Βατικανού για να αγοράσουν τα λαχεία» γράφει ο Τύπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here