Η Μέρκελ έτοιμη να ανοίξει την πόρτα της Ευρώπης στην Τουρκία

0
6

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της Ευρωπαικής Ένωσης για την Τουρκία, με αντάλλαγμα τη συνεργασία της στο τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα. Αισθανόμενη εντονότατη πίεση στο εσωτερικό της Γερμανίας, αναζητεί τρόπους συγκράτησης του κύματος των προσφύγων, και φτάνει να συνδέει το ζήτημα με τις διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας  στην Ευρωπαική Ένωση.

Το σχέδιό της αναδύθηκε στη συνάντησή της, στην Κωνσταντινούπολη,  με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει έτοιμος να συνεργαστεί με το Βερολίνο.

«Η Τουρκία αναμένει την επίσπευση της διαδικασίας ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήδη έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των ταξιδιών Τούρκων πολιτών στην ΕΕ χωρίς βίζα», είπε με νόημα.

«Πώς μπορούμε να οργανώσουμε την ενταξιακή διαδικασία πιο δυναμικά;» αναρωτήθηκε η Μέρκελ , για να απαντήσει αμέσως η ίδια: «Η Γερμανία είναι έτοιμη να ανοίξει φέτος το κεφάλαιο 17 και να κάνει προετοιμασίες για τα (κεφάλαια) 23 και 24. Μπορούμε να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες».

Υπενθυμίζουμε ότι στα κεφάλαια 23 και 34 υπάρχει το βέτο της Κύπρου…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here