Η Μέρκελ υπερασπίζεται την προσφυγική της πολιτική: Αντιτασσόμαστε στο μίσος

0
4

 

Άρον άρον διέκοψε τις καλοκαιρινές της διακοπές η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να ενημερώσει για όσα συμβαίνουν στη χώρα μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν.

Η κυρία Μέρκελ υπερασπίστηκε την προσφυγική της πολιτική για την οποία δέχεται πυρά από την αντιπολίτευση απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις εκκλήσεις για την αμφισβήτηση της πολιτικής υποδοχής προσφύγων στη χώρα.

Οι τζιχαντιστές «επιδιώκουν να πλήξουν την ετοιμότητά μας να υποδεχθούμε απελπισμένους ανθρώπους. Εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε αυτό», δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ, η προσφυγική πολιτική της οποίας δέχεται και πάλι έντονες επικρίσεις στη Γερμανία.

«Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας εκτρέψουν από ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, να διαρρήξουν τη συνοχή μας και το αίσθημα της κοινότητας, να πλήξουν τον τρόπο ζωής μας, την ανοικτή μας στάση και την προθυμία μας να υποδεχθούμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη», είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Βλέπουν μίσος και φόβο ανάμεσα στους πολιτισμούς, μίσος και φόβο ανάμεσα στις θρησκείες. Αντιτασσόμαστε αποφασιστικά σε αυτό», πρόσθεσε.

«Θα τα καταφέρουμε», επανέλαβε με επιμονή η καγκελάριος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here