Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο… Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου (ΕΙΚΟΝΑ)

0
5

 

Ένα από τα δραματικότερα γεγονότα της ιστορίας, το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου το 1866 «ζει» στις καρδιές των Κρητικών ως μια μαρτυρική εθελοθυσία αμάχων και οπλαρχηγών για την ελευθερία.

Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής και ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” εξέδωσε ένα επετειακό λεύκωμα αφιερωμένο στη σημαντική αυτή σελίδα της ιστορίας της Κρήτης.

Για το γεγονός του ολοκαυτώματος δεν υπάρχουν φωτογραφικές μαρτυρίες, αφού η φωτογραφία ήταν στα σπάργανα εκείνη την εποχή και κανείς φωτογράφος δεν είχε εγκατασταθεί στο νησί.

Έτσι ο Σύλλογος είχε την πρωτότυπη ιδέα να εκδώσει ένα λεύκωμα που θα περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία για τη Μονή και την εθελοθυσία, αλλά και αναφορές στο χρονολόγιο της επανάστασης (1866-1899), συνοδευόμενο από γκραβούρες και πίνακες, αλλά και φωτογραφίες της μονής από τη Nelly, σύμφωνα με το goodnet.gr.

olga

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει το γεγονός ότι για το λεύκωμα φωτογραφήθηκαν με την κρητική φορεσιά γνωστοί Ρεθυμνιώτες, πολιτικοί, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, καλλιτέχνες κ.ά., τιμώντας ο καθένας με αυτόν τον τρόπο τους ήρωες της αρκαδικής εθελοθυσίας.

Η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και οι αδερφές της Δανάη και Χριστίνα, η αντιδήμαρχος Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, η επιχειρηματίας Κατερίνα Ξεκάλου- Ηλιάκη, η Θάλεια Δομαζάκη, η Μαίρη Κωνσταντουδάκη, το μοντέλο Νίκος Παπαδάκης, η Δανάη Καλαχώρα, η συμβολαιογράφος Τασούλα Δρανδάκη- Μαρινάκη, η ακαδημαϊκός Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, η Όλια Σταματάκη, ο Μάνος Πετούσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, φωτογραφήθηκαν για το επετειακό λεύκωμα φορώντας την αυθεντική κρητική φορεσιά με υπερηφάνεια και τιμή στους ήρωες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here