Η ΟΛΚΕ καταδικάζει τις δηλώσεις του Mεϊμαράκη ως ομοφοβικές

0
2

Ως ομοφοβικές καταδικάζει τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μειμαράκη για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας.

Nα υπενθυμιστεί ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο newpost.gr για το αν πρέπει να παντρεύονται τα ομόφυλα ζευγάρια και απάντησε:

“Κοιτάξτε, εμένα δε με νοιάζει κάτι τέτοιο, ούτε έχω ιδιαίτερη τέτοια αυτή, εμένα με, πολλές φορές με προβληματίζει αν θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό είναι το νορμάλ και το σωστό και με προβληματίζει πάρα πολύ κι είμαι με μεγάλη επιφύλαξη στην υιοθεσία”.

 

Η ΟΛΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Ως ΟΛΚΕ θεωρούμε άκρως απαράδεκτες τις δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος φαίνεται να αγνοεί πως η ομοφυλοφιλία κι η αμφιφυλοφιλία είναι δύο φυσιολογικές σεξουαλικότητες και πως η ομόφυλη συντροφικότητα είναι εξίσου κανονική με την ετερόφυλη. Είναι εξοργιστικό εν έτει 2015 αρχηγός κόμματος της μέχρι πρότινος αντιπολίτευσης να δηλώνει δημόσια προβληματισμένος για θέματα, όπως η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, για τα οποία η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί κι έχει τοποθετηθεί πολλάκις. Μας είναι λυπηρό επίσης να διαπιστώνουμε μέσω τέτοιων δηλώσεων την άγνοια των πολιτικών μας για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για θέματα διάκρισης με βάση των σεξουαλικό προσανατολισμό και την ανάγκη συμμόρφωσης της χώρας μας με αυτές.

 Περιμένουμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολιτικούς και δη αρχηγούς των κομμάτων να αφουγκράζονται τις αλλαγές στην κοινωνία μας. Η δημόσια άγνοια ή η άρνηση της ύπαρξης των ομόφυλων ζευγαριών και των ομογονεϊκών οικογενειών στην ελληνική πραγματικότητα μόνο σε κοινωνική διάκριση μπορεί να οδηγήσει. Υπενθυμίζουμε στον κύριο Μεϊμαράκη πως το κοινό στο οποίο προσπάθησε προεκλογικά να κλείσει το μάτι με τις δηλώσεις του δεν αποτελεί την πλειοψηφία αλλά τη μειοψηφία πλέον κι αυτό γιατί σε πρόσφατη πανελλαδική έρευνα το 56% τάσσεται υπέρ του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο. Η κοινωνία μας εκδημοκρατίζεται και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολιτικοί πρώτες και πρώτοι οφείλουν να την ωθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Καλούμε λοιπόν τον κύριο Μεϊμαράκη να ανακαλέσει άμεσα και τα υπόλοιπα κόμματα να αντιδράσουν στις ομοφοβικές του δηλώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here