Η «Ολονυκτία» συνεχίζεται στην Πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
36

 

Το κίνημα «Nuit debout» (Oλονυκτία) συνεχίζει για τρίτη νύχτα την κατάληψη της Πλατείας Δημοκρατίας στο Παρίσι διαμαρτυρόμενο μεταξύ άλλων για τη μεταρρύθμιση στην εργατική νομοθεσία, ενώ βροντερό «παρών» έδωσαν εκατοντάδες διαδηλωτές,ως επί το πλείστον νέοι.

Το κίνημα δημιουργήθηκε στον απόηχο των συγκεντρώσεων στις οποίες είχαν καλέσει φοιτητικά και μαθητικά συνδικάτα για να ζητήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την απασχόληση που προβλέπει την ελαστικοποίηση της εργασίας ως μέσο καταπολέμησης της ανεργίας, το οποίο προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες βλέπουν στην κινητοποίηση αυτή την αρχή ενός άτυπου φαινομένου όπως τα κινήματα «Occupy» που δημιουργήθηκαν σε διάφορες χώρες ή όπως αυτό των «Αγανακτισμένων» στην Πουέρτα ντελ Σολ που εμφανίστηκε το 2011 στη Μαδρίτη για να καταγγείλει τη λιτότητα και τη διαφθορά.

Ορισμένοι βρίσκονται εκεί για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας. Άλλοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε «παρεκτροπές όσον αφορά την ασφάλεια» στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Άλλοι ακόμη καταγγέλλουν την «αστυνομική βία» που σημειώθηκε σε ορισμένες συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν κατά του νομοσχεδίου για την απασχόληση.

https://twitter.com/Wandrille_/status/715638018124685312

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here