Η οξύτητα επιστρέφει δόξη και τιμή -Καμία συναίνεση στην Αλέξη Τσίπρα…

0
10

Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: η οξύτητα στην πολιτική ζωή επιστρέφει δόξη και τιμή, αφήνοντας πίσω την περίοδο των συναινέσεων που είχαν διαμορφωθεί όταν η χώρα βρέθηκε μισό βήμα πριν από την εξώπορτα της Ευρωζώνης.

Τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (αλλά και οι διεκδικητές της ηγεσίας Κώστας Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης), όσο και η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, μίλησαν με πολύ σκληρά λόγια για την κυβέρνηση και ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανένα νέο φόρο και καμία νέα ρύθμιση που θα θίγει εργασιακά η ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε ανάλογους τόνους διολίσθησε και ο Βασίλης Λεβέντης, παρότι αρχικά είχε υπονοήσει πως θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη ή ανοχή στην κυβέρνηση. Το γεγονός, όμως, ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε καν στο κείμενο των 9 σημείων που του έστειλε, τον εξόργισε και τον ώθησε να καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα πορευτούν μόνοι, με τους 155 βουλευτές τους, χωρίς καμία άλλη στήριξη. Όλα τα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν είναι υποχρεωμένοι να τα περάσουν με όλη την αντιπολίτευση απέναντί τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here