Η παράδοση της…σκυτάλης στο ΥΠΟΙΚ από τον Βαρουφάκη στον Τσακαλώτο

0
6

 

Μετά την ορκωμοσία, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μετέβη στο κτίριο της οδού Νίκης, για να παραλάβει από τον απερχόμενο, Γιάνη Βαρουφάκη.

Στις δηλώσεις του, ο Γιάνης Βαρουφάκης, διαβεβαίωσε για τις κοινές ιδεολογικές και ακαδημαϊκές καταβολές, ενώ τόνισε ότι «Σήμερα η μοναδική είδηση πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι στο δημοψήφισμα και πώς η κυβέρνηση θα το κεφαλαιοποιήσει», σημειώνοντας παράλληλα πως «αυτό που γίνεται εδώ είναι κάτι παραπάνω από αλλαγή φρουράς».

«Προσπαθήσαμε αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα κεράκι» είπε αποτιμώντας την εξάμηνη θητεία του, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσπάθησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, δεν αποχωρεί από το υπουργείο λόγω αποτυχίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Φτάσαμε σε αυτό το σημείο χάρη στον Γιάνη Βαρουφάκη. Να συζητάει όλος ο πλανήτης για μία βιώσιμη λύση. Νομίζω ότι όλοι μαζί, όλος ο λαός πρέπει να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ελπίζω να συνεχίσω αυτό το έργο. Θα είναι δίπλα μου και θα μου δίνει συμβουλές».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, ομολόγησε μάλιστα πως έχει τρακ, για τις ευθύνες της νέας του θέσης και αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here