Η Πόρσε απαντά στην κόρη του Πολ Γουόκερ: Δεν φταίμε εμείς, αλλά η απερίσκεπτη οδήγηση του

0
13

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche απέστειλε ανακοίνωση στα ΜΜΕ, με την οποία αρνείται την ευθύνη για το θάνατο του ηθοποιού Paul Walker, το Νοέμβριο του 2013 και παράλληλα απαντά στην κόρη του Paul Walker η οποία υπέβαλε μήνυση σε βάρος της εταιρείας υποστηρίζοντας πως οι ελλιπείς προβλέψεις ασφαλείας στο όχημα που βρισκόταν ο πατέρας της ήταν η αιτία του θανάτου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Porsche:

«Όπως έχουμε ξαναπεί, λυπούμαστε πολύ κάθε φορά που κάποιος παθαίνει κάτι κακό μέσα σε κάποιο όχημα της Porsche, αλλά πιστεύουμε ότι οι εκθέσεις των αρχών στην περίπτωση αυτή προσδιορίζουν με σαφήνεια ότι αυτή η τραγική συντριβή προέκυψε από την απερίσκεπτη οδήγηση και την υπερβολική ταχύτητα» καταλήγει η ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ο Paul Walker πέθανε στην ηλικία των 40 ετών, όταν η Porsche Carrera GT στην οποία επέβαινε συνετρίβη με μεγάλη ταχύτητα σε κολόνα και έπιασε φωτιά στη Βαλένθια της Σάντα Κλαριτα στις 30 Νοέμβρη του 2013.

Η Meadow Walker ισχυρίζεται στη μήνυση που έχει καταθέσει, ότι η Porsche γνώριζε πως αυτό το μοντέλο «είχε ιστορικό αστάθειας και ζητημάτων ελέγχου» και πως υπήρχε πρόβλημα στο σχεδιασμό της συμπεριφοράς της ζώνης στη θέση του συνοδηγού.

Η λειτουργία της ζώνης, υποστηρίζει η κόρη του, «έσπρωξε με τεράστια δύναμη τον κορμό του Walker, σπάζοντας τα πλευρά και τη λεκάνη του και παγιδεύοντάς τον στη θέση για το ενάμιση λεπτό στο οποίο ήταν ζωντανός πριν το όχημα πάρει φωτιά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here