Η Πρωτοψάλτη «αδειάζει» τον Ψινάκη : Οι δηλώσεις του θίγουν την αξιοπρέπεια μου

0
5

 

 Η νέα Υπουργός Τουρισμού,  Άλκηστις Πρωτοψάλτη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων να πάρει θέση για όσα είπε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης εναντίον τους με αφορμή την ακύρωση του αιτήματος του να πραγματοποιηθεί η συναυλία της Α. Πρωτοψάλτη στον Τύμβο Μαραθώνα.

Ο ΣΕΑ είχε ζητήσει από την Υπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνα που είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το προβλημα ειναι μερικοί κομπλεξικοί μαζί με τις διάνοιες και μερικές αγ… που εμποδίζουν παρα πολύ την ανάπτυξη της Ελλάδος γενικότερα. Για αυτές που είπαμε, θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει να ηρεμήσουμε»

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μετά τον σάλο αλλά και την ανακοίνωση του ΣΕΑ διαχώρισε τη θέση της εκδίδοντας με τη σειρά της ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα».

Όλη η ανακοίνωση της Αλ. Πρωτοψάλτη:

«Θα ήθελα να απαντήσω στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με θέμα τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη πριν την έναρξη της συναυλίας μου.

Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα.

Για λόγους αποκατάστασης των πραγμάτων και αποτύπωσης της αλήθειας θέλω να διευκρινίσω ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε ενώπιον μου και ήδη έχω διαχωρίσει την θέση μου από νωρίς μιλώντας απευθείας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού. Σέβομαι τους έλληνες αρχαιολόγους και το έργο που υπηρετούν γιατί είναι σπουδαίο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here