Ρούπα, Ρουπακιάς και ωχαδερφισμός δικαστών και δικηγόρων

Θα διαβάσατε,  ασφαλώς, τα «κατορθώματα» της Πόλας Ρούπα, με το ελικόπτερο και την απόπειρα απελευθέρωσης του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό.
Δεν ξέρω, όμως, πόσοι θυμάστε το πώς και γιατί κυκλοφορεί ελεύθερη η Ρούπα και μπορεί ανενόχλητη (και οπλισμένη) να σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις και επιχειρήσεις απόδρασης φυλακισμένων.
Θυμίζω, λοιπόν, ότι ήταν προφυλακισμένη μαζί με τον Μαζιώτη και η Δικαιοσύνη δεν κατάφερε να τους δικάσει στο προβλεπόμενο από το νόμο 18μηνο, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστούν «δόξη και τιμή». Και, φυσικά, να εξαφανιστούν. Για αυτή τη μοναδική αθλιότητα  στα παγκόσμια δικαστικά χρονικά, δεν πλήρωσε κανείς. Τρομοκράτες που είχαν ομολογήσει ότι έριξαν ρουκέτα στην αμερικάνικη πρεσβεία αφέθησαν ελεύθεροι…
Θυμίζω, επίσης, ότι μετά από λίγα χρόνια η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ξανά τον Μαζιώτη, ο οποίος για να το αποφύγει είχε αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως στο Μοναστηράκι. Ήταν τυχαίο ότι δεν σκότωσε κάποιον περαστικό. Η Ρούπα, ωστόσο, παρέμεινε ασύλληπτη και μπορεί να οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις.
Image result for Ρουπακιάς Ρούπα
Θυμίζω, τέλος, ότι πριν λίγες μέρες αφέθηκε ελεύθερος και ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα. Για τον ίδιο λόγο. Η Δικαιοσύνη δεν πρόλαβε να τον δικάσει μέσα σε ενάμιση χρόνο. Αν καταφέρει και εξαφανιστεί και αυτός θα αποδοθούν ευθύνες σε κάποιους; Σωπάτε καλέ…
Θα διαβάσατε, ίσως, τις γελοίες δικαιολογίες που συνόδευσαν τη νέα ξεφτίλα. Μέχρι και ότι δεν μπορούσε να γίνεται η δίκη των χρυσαυγιστών σε καθημερινή βάση,  διότι η δικαστική αίθουσα έπρεπε να παραχωρείται και για άλλες δίκες. Αφήστε δε και το καταπληκτικό ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν δίνει άδεια στα μέλη του να παρίστανται στη δίκη επί δύο μήνες.
Δυστυχώς, ήμασταν και παραμένουμε αστεία χώρα. Οι κάθε λογής «αρμόδιοι» αδυνατούν να διακρίνουν το αληθινά σημαντικό, εκείνο που αποτελεί ζήτημα μείζονος δημοσίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος. Και δεν υπάρχει κανείς ούτε να τους το υποδείξει εξαρχής, ούτε να αποδώσει ευθύνες για τις κραυγαλέες παραλείψεις, στη συνέχεια.
Έχετε καμιά αμφιβολία ότι η ατιμωρησία τρέφει και την παρανομία και τον ωχαδερφισμό; Έχετε καμιά αμφιβολία ότι δεν θα είχε αφεθεί ελεύθερος ο Ρουπακιάς αν είχαν πάει σπίτι τους οι δικαστές που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την δίκη των τρομοκρατών και τους άφησαν ελεύθερους;
Αν είχαν πληρώσει το κόστος των πράξεων και παραλείψεών τους, οι επόμενοι δικαστές που θα έβλεπαν τον κίνδυνο να περάσει το 18μηνο θα ξεσήκωναν τον κόσμο, απαιτώντας να αλλάξουν όλα. Και αίθουσες θα είχαν βρεθεί και οι δικηγόροι να βρίσκονταν καθημερινά στις θέσεις τους και…και…
Αλλά, είπαμε, εδώ είναι η Ελλάδα, που δεν θέλει να αλλάξει με τίποτα. Και ας χρεοκόπησε…
Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η bushido λέει:

    Ο Ρουπακιάς, η Ρούπα, οι εμπρηστές της Μαρφίν, serial killers και έμποροι ναρκωτικών είναι η μια δολοφονική ομάδα.
    Υπάρχουν όμως και οι οικονομικοί δολοφόνοι του λευκού κολάρου.
    Αναφέρω ενδεικτικώς: Gap, Παπακωνσταντίνου, Γεωργίου, Παπαδήμος
    Στουρνάρας, Προβόπουλος και χιλιάδες άλλοι. Γι αυτούς η «Δικαιοσύνη» δεν είναι απλώς τυφλή και αδιάφορη. Είναι θεσμικά ανύπαρκτη.


Αφήστε το σχόλιο σας

*