Η «σχιζοφρενική» κατάσταση στον Σύριζα θα τελειώσει με εκλογές

2
29

Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει στη χώρα κυβέρνηση μειοψηφίας, που στηρίζεται όχι μόνο στην ανοχή της αντιπολίτευσης, αλλά και 39 δικών της βουλευτών. Αυτό το τελευταίο ειδικά, αποτελεί και το τεράστιο παράδοξο.

Οι 39 καταψήφισαν το κυρυφαίο νομοθέτημα -τη συμφωνία που συνομολόγησε ο πρωθυπουργός με τους δανειστές- και, παρόλα αυτά, δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση!
Το κορυφαίο στην υπόθεση το είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δε θέλει να φορτωθεί σε καμιά περίπτωση την πτώση της πρώτης αριστερής κυβέρνησης.

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση πολύ δυνατά, στηρίζουμε την κυβέρνηση ολόθερμα».
Φανταστείτε και να μη τη στήριζαν…

Προφανώς, η «σχιζοφρενική» αυτή κατάσταση αυτή δεν μπορεί να πάει μακριά. Οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος για τον πρωθυπουργό. Τον Σεπτέμβριο; Τον Οκτώβριο; Το πολύ. Οι εκλογές θα γίνουν με λίστα και, λογικά, ο Τσίπρας θα βγάλει εκτός και τους 39. Έτσι, θα έχει έναν διαφορετικό Σύριζα, πιθανώς μικρότερο, αλλά περισσότερο ομοιογενή και συμπαγή.

Όσο για Λαφαζάνη, Βαρουφάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου, μπορούν απ’ το να συνασπιστούν και να δημιουργήσουν νέο κόμμα -μέχρι να κινηθούν χωριστά. Η «Αριστερή Πλατφόρμα», έτσι κι αλλιώς, είναι συμτεταγμένο κόμμα μέσα στο κόμμα του Σύριζα…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα πράγματα είναι απλά:
    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό και τον λεν Αλέξη
    Αν τώρα ο Αλέξης έχει @ρχ@δι@ και τουε διαγράψει αυτους τότε η Ελλάδα έχει ηγέτη για 40 χρόνια και τον λεν Tσίπρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here