Η συγγνώμη της «Αυγής» στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

1
5
ӵ�񟡳破粠Ű鴱ﰞ򠅨�޲ 'l� ꡩ Ů�꾭 հ精󥹭 �¯� �Н찴砶 ӥ𴥬ⱟﵠ2012. (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Μετά από 20 μήνες, η εφημερίδα «Αυγή» ζητάει συγγνώμη από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Να υπενθυμιστεί ότι η εφημερίδα τον Ιανουάριο του 2014 είχε στοχοποιήσει προσωπικά τον τότε υπουργό Ναυτιλίας, θεωρώντας τον υπεύθυνο για το τραγικό ναυάγιο του Φαρμακονησίου.

Τα φύλλα εκείνων των ημερών είχαν καταφύγει σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς προς τον ίδιο, ενώ και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχε εισβάλει στο πολιτικό του γραφείο αναγράφοντας στους τοίχους τη λέξη «Δολοφόνε».

«Πρόκειται για υπερβολικούς χαρακτηρισμούς που ξέφευγαν από τα όρια ανοχής της δημοσιογραφικής κριτικής», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΥΓΗ σε επιστολή της προς τον πρώην Υπουργό που δημοσιεύει στο χθεσινό της φύλλο, αναγνωρίζοντας το λάθος της.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο FB, φαίνεται να κάνει δεκτή τη συγγνώμη του συντάκτη της ΑΥΓΗΣ , κάνοντας την εξής δήλωση:

«Το 2014, μετά από το τραγικό δυστύχημα στο Φαρμακονήσι, η -αντιπολιτευόμενη τότε- εφημερίδα «ΑΥΓΗ» κατέφυγε στην πλήρη  στοχοποίησή μου, υιοθετώντας προσβλητικά και υβριστικά σχόλια για το πρόσωπό μου, που ξέφευγαν από τα όρια της δημοσιογραφικής κριτικής. 

Την περασμένη Κυριακή, έστω και εκ των υστέρων, η συγκεκριμένη εφημερίδα αναγνώρισε την παραδοχή του λάθους και δημοσίευσε την έγγραφη συγγνώμη της. Πρόκειται για μια ενέργεια που, αναμφίβολα, προάγει το δημοσιογραφικό λειτούργημα και τον πολιτικό μας πολιτισμό.  Άλλωστε, η όποια προσωπική δικαίωση, δεν έχει καμία σημασία. 
Το σημαντικότερο είναι η χθεσινή συγγνώμη να παραδειγματίσει πολλούς σύγχρονους μιμητές που, εσκεμμένα ή μη, επιλέγουν να στοχοποιούν και να διαβάλλουν, προτάσσοντας πάντα, πριν τη στοιχειώδη ενημέρωση, την κακόβουλη κριτική.»

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έτσι άρπαξαν την εξουσία του τόπου. Χυδαίοι υβριστές των αντιπάλων τους πριν μετεβλήθησαν τώρα σε σεμνές μετανοούσες Μαγδαληνές. Εάν αυτό είναι το ήθος της αριστεράς τότε δεν χρειάζεται να υπάρχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here