Οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν την τελευταία μεγάλη πόλη υπό τον έλεγχο του ISIS

 

Στα χέρια των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων βρίσκεται η η τελευταία μεγάλη πόλη της επαρχίας Χομς που ήταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους. Στρατός και σύμμαχοι προελαύνουν προς τις ανατολικές περιοχές που ελέγχονται από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και τα όπλα τους καταστράφηκαν στην πόλη αλ-Σούχνα, περίπου 50 χλμ. βορειοανατολικά της αρχαίας πόλης της Παλμύρας.

Η πόλη βρίσκεται επίσης σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από τα εσωτερικά σύνορα με την επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, που είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ένας μείζων στόχος για τη συριακή κυβέρνηση.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν και από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), είναι επικεντρωμένες στην κατάληψη της πόλης Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία συνορεύει ανατολικά με το Ιράκ. Η συριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να ελέγχει έναν θύλακο στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ και μια γειτονική στρατιωτική βάση.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*