Η Τράπεζα Πειραιώς διαγράφει χρέη και τόκους σε δάνεια

0
15

Η Τράπεζα Πειραιώς διαγράφει χρέη σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Η τράπεζα οαγώνει επίσης τα στεγαστικά τους δάνεια και προχωρά σε διαγραφή των τόκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, οι ευεργετικές διατάξεις αφορούν όλους τους πελάτες της, οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία για την ένταξή τους στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης  (Ν. 4320/2015).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τράπεζα διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο  διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.

Όπως λένε τραπεζικά στελέχη, με τη συγκεκριμένη ενέργεια ωφελούνται πολλές χιλιάδες δανειολήπτες ενώ ανοίγει ο δρόμος για αντίστοιχες κινήσεις από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση μαζικής διαγραφής οφειλών υπό το βάρος της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η παρέμβαση αυτή για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αντανακλά τη γενικότερη κινητοποίηση της για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κρίσης, σηματοδοτώντας την προσπάθεια όλων μας για μια νέα αρχή.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here