Η τρόικα έρχεται, η αυταπάτη του Σύριζα φεύγει, μαζί με την ενότητά του…

0
8

Πάνε οι εποχές «το μνημόνιο θα τελειώσει με ένα νόμο», πάνε οι χρόνοι «η τρόικα πέθανε με το αποτέλεσμα των εκλογών», πάνε μαζί τους και οι «θεσμοί» και τα «Brussels Group»…

Η κυβέρνηση θα αγωνιστεί να συμφωνήσει ένα μνημόνιο μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με όσο το δυνατόν λιγότερα μέτρα (άλλα μέτρα, όχι αυτά που ψηφίστηκαν τώρα), ώστε να μείνει η χώρα ζωντανή στο ευρώ. Το νέο μνημόνιο θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2018 -όπως ακριβώς το είχε προαναγγείλλει ο Σόιμπλε.

Η κυβέρνηση θα υποδεχτεί στην Αθήνα την τρόικα για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες. Αυτό που απαιτούσε εξαρχής ο Σόιμπλε, δηλαδή. Τα «Brussels Group» έκλεισαν τον κύκλο τους -και, όπως είπε στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «τρόικα» θα ταονομάζουμε τώρα. Μόνη «αντίσταση» ότι δεν θα τη συναντούν υπουργοί, αλλά ο διαπραγματευτής (και άνθρωπος του Δραγασάκη) Γιώργος Χουλιαράκης.

Η έλευση της τρόικας της Αθήνας, μαζί με τα μνημονιακά μέτρα στη Βουλή και τις διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο, αποτελούν το τέλος της αυταπάτης για τον Αλέξη Τσίπρα και την αρχή της διάσπασης του Σύριζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here