Η τρόικα θέλει να «μπουκάρει» ξανά στα υπουργεία και τρελαίνει τον Τσίπρα…

1
15

Πρώτα η είδηση: Το ΔΝΤ κάνει κόνξες και θέτει όρους για να έρθει στην Αθήνα. Ζήτησε επίσημη επιστολή πρόσκλησής του (που εστάλη) και απαιτεί λεπτομερές πρόγραμμα επαφών και στόχων.

Τώρα το παρασκήνιο: Εκεί που ο Τσίπρας δε δεχόταν ούτε να ακούσει περί τρόικας στην Αθήνα, εκεί που προσπαθούσε να διώξει γενικώς το ΔΝΤ, τώρα βάζει «μέσον» τη Μέρκελ και τον Ολάντ για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν στην υπογραφή του επόμενου μνημονίου…

Η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πολ Τόμσεν, έχοντας ακούσει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τους χαρακτηρίζει περίπου «ανεπιθύμητους», θέτουν όρους, απειλώντας ότι δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες. Στην πραγματικότητα, απαιτούν να ξαναγίνουν όλα όπως επί εποχής Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά.

Αυτό ακριβώς είναι που δεν αντέχει πολιτικά η κυβέρνηση. Τα μπες βγες των τροϊκανών στα υπουργεία και τα συνεχή ρεπορτάζ των δημοσιογράφων «μας ζητούν τόσα, αντιπροτείνουμε τόσα»... Όσα, δηλαδή, υποτίθεται ότι είχαν «πεθάνει» με τη νίκη του Σύριζα στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση πρότεινε στους τροϊκανούς να μένουν σε ξενοδοχείο 45 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας -πράγμα που απερρίφθη μετ’ επαίνων… Όλα επιδιώκουν να επανέλθουν στην προ Σύριζα εποχή. Και σύμμαχό τους έχουν τη συμφωνία που συνομολόγησε ο  ίδιος ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, για να μη μας εξοστρακίσουν από το ευρώ…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βαρεθήκαμε η αριστερά του Τσίπρα να ασχολείται με βλακείες και η χώρα να οδηγείται στην διάλυση. Δεν έχουν τίποτα να κρύψουν από τους δανειστές πέρα από την ανικανότητά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here