Η Βιέννη πασπαλίζεται με χρυσόσκονη και γεμίζει δώρα αληθινά…

Αυτή την εποχή η Βιέννη είναι στα καλύτερά της. Η παραμυθένια πρωτεύουσα της Αυστρίας πασπαλίζεται με χρυσόσκονη και γεμίζει δώρα αληθινά. Ένα από αυτά είναι και οι γεύσεις της. Γι’ αυτό εμείς σας αποκαλύπτουμε τα αγαπημένα γευστικά στέκια των ντόπιων- τα κλασικά, τα casual αλλά και τα πιο γκουρμέ. Κρατήστε σημειώσεις!


Tian
Απέναντι από το θέατρο Ronacher, το βραβευμένο με αστέρι Michelin Tian σερβίρει τα καλύτερα vegeterian πιάτα στην πόλη, σε μενού των τεσσάρων, έξι ή οκτώ, με υλικά από τον κήπο του εστιατορίου. Η μεγάλη ποικιλία κρασιών από τον αυστριακό αλλά και τον διεθνή αμπελώνα θα ικανοποιήσει απόλυτα τους wine lovers, ενώ κάθε γλυκό μοιάζει με μικρό έργο τέχνης.Himmelpfortgasse 23, www.taste-tian.com


Kolar
Στέκι με άρωμα ιστορίας και ζωντανή ατμόσφαιρα, στο παλαιότερο συγκρότημα κτιρίων της πόλης που κάποτε στέγαζε λουτρά. Από το 1987 αποτελεί το καλύτερο μέρος για να γευτείς fladen, ένας είδος ψωμιού που γεμίζουν με διάφορα νόστιμα πράγματα, το οποίο μπορείς να δεις να ψήνεται μπροστά σου στην ανοιχτή φωτιά του πέτρινου φούρνου. Συνοδεύεται τέλεια με την σπιτική μπύρα τους. Kleeblattgasse 5, kolar-beisl.at

Jonathan & Sieglinde
Παρόλο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πρόκειται για ένα εστιατόριο που ελάχιστοι τουρίστες γνωρίζουν. Σύμφωνα με τους γνώστες, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα και ποτά που σχετίζονται με τα δύο πιο συνηθισμένα προϊόντα της Αυστρίας: τα μήλα και τις πατάτες. Στο μενού θα βρείτε από χυμούς και κρασιά από μήλο μέχρι ψητές γεμιστές πατάτες και διάφορα άλλα δημιουργικά πιάτα σε γενναιόδωρες μερίδες. Riemergasse 16, jonathan-sieglinde.com

Café Prückel
Ελάχιστα έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του ’50, όταν και ανακαινίστηκε αυτό το κλασικό coffee house που μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής. Το μόνο που σε επαναφέρει στο παρόν είναι τα laptops των φοιτητών από την Ακαδημία Καλών Τεχνών που βρίσκεται δίπλα. Στον ψηλοτάβανο χώρο του με τις 50’s πολυθρόνες μπορείς να αράξεις με τις ώρες, πίνοντας τον ένα καφέ melange μετά τον άλλο ενώ διαβάζεις εφημερίδες απ’ όλο τον κόσμο. Stubenring 24, www.prueckel.at

Beim Czaak
Αυτό το παραδοσιακό βιεννέζικο Beisl (όπως ονομάζονται οι μικρές παμπ που βρίσκονται σε κάθε σημείο της Βιέννης) βρίσκεται στο νότιο άκρο της District 1, κρυμμένο στην άκρη της συμβολής δύο δρόμων, με ένα μικρό «κήπο» ανάμεσά τους. Με ζεστό ξύλινο διάκοσμο, ευχάριστη ατμόσφαιρα και καλό φαγητό είναι ένα μέρος που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς αν αναζητάς μια αυθεντική βιεννέζικη γαστρονομική εμπειρία που δεν θα σου κοστίσει πολλά. Δοκιμάστε το schinkenfleckerl (πιάτο ζυμαρικών με λάχανο και ζαμπόν) και για επιδόρπιο τα knödel. Postgasse 15, www.czaak.com

Konstantin Filippou Restaurant
Από το 2013, το εστιατόριο του βραβευμένου με αστέρι Michelin Ελληνοαυστριακού σεφ Konstantin Filippou ανακατεύει με μαεστρία στην κουζίνα του γεύσεις Ελλάδας με αυστριακές πινελιές. Κομψό και χαλαρωτικό περιβάλλον, ανοιχτή κουζίνα και κάβα με ετικέτες από ευρωπαϊκούς αμπελώνες. Dominikanerbastei 17, www.konstantinfilippou.com


Cafe Drechsler

Βρίσκεται στη Naschmarkt, τη μεγαλύτερη κεντρική αγορά της Βιέννης, και παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των ντόπιων για πρωινό, καφέ αλλά και βραδινό σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Σχεδιασμένο από τον σταρ αρχιτέκτονα Terence Conran με μίνιμαλ αισθητική. Το μενού προτείνει σύγχρονη αυστριακή κουζίνα. Δοκιμάστε γκούλας με κολοκύθα και ζεστό στρούντελ με σάλτσα βανίλιας. Linke Wienzeile 22, Girardigasse 1, www.cafedrechsler.at


Trzesniewski

Δεν είναι εύκολο να θυμηθείς το όνομά του, αλλά αν το επισκεφτείς θα το θυμάσαι σίγουρα για καιρό και θα επιστρέψεις. Οι ντόπιοι έρχονται εδώ για μικρά, νόστιμα ανοιχτά σάντουιτς (με σαρδέλα, πιπεριές, καπνιστό ζαμπόν κ.ά.), τα οποία συνοδεύουν με μπύρα. Από τα πιο νόστιμα σνακ που θα δοκιμάσετε στην πόλη. Dorotheergasse 1, www.trzesniewski.at


Glacis Beisl

Μικρό cosy μπιστρό με τοπική κουζίνα στο ιστορικό κέντρο, στην παλιά  πόλη. Τα τραπέζια του γεμίζουν 30something Βιεννέζους που προτιμούν τις παραδοσιακές αξίες και την τοπική κουζίνα. Τα καλοκαίρια η αυλή του είναι από τις πιο δροσερές της πόλεις. Ζητήστε να δοκιμάσετε μερικά από τα αυστριακά κρασιά που υπάρχουν στην κάβα του. Λίγα αλλά καλά. Zugang Breitegasse 4, Museumsplatz 1, www.glacisbeisl.at

Heuriger Zimmermann
Στο 19ο διαμέρισμα της Βιέννης, αποτελεί τέλειο παράδειγμα εστιατορίου με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, που σε κάνει να αισθάνεσαι μακριά από τη βαβούρα της πόλης. Βιεννέζοι σεφ μαζί την οικογένειά τους έρχονται εδώ για δείπνο με σνίτσελ, backhendl (ένα διάσημο τοπικό πιάτο με τηγανητό κοτόπουλο) και καλό ντόπιο κρασί. Ambrustergasse 5, www.zimmermanns.at

Πηγή: Arttravel.gr

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*