Η Χαμάς εκτέλεσε 3 άτομα – Καταγγελία από την Παλαιστίνη

0
11

 

Στην εσχάτη των ποινών είχαν καταδικαστεί 3 άνδρες που εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι τρεις άνδρες, καταδικασμένοι για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, εκτελέστηκαν τα ξημερώματα, με άκρα μυστικότητα, μια ενέργεια που καταδικάζουν τοπικές και διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιθανόν να οδηγήσει σε βαθύτερο διχασμό ανάμεσα στις παλαιστινιακές παρατάξεις.

Οι τρεις άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για φόνο σε χωριστές υποθέσεις και καταδικάστηκαν σε θάνατο αφότου εξαντλήθηκαν όλα τα ένδικα μέσα (δίκη και εφέσεις), ανακοίνωσε η Χαμάς τονίζοντας ότι οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούσαν την εκτέλεση των ποινών.

Οι δύο εκτελέστηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα και ο τρίτος, ένας αστυνομικός, απαγχονίστηκε, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς πρέπει να συμφωνήσει για την εφαρμογή της θανατικής ποινής.
Λόγω των διενέξεων μεταξύ Χαμάς και Φάταχ, του κινήματος του Μαχμούντ Αμπάς, οι ισλαμιστές δεν έλαβαν την έγκριση του προέδρου.

Ο αστυνομικός που εκτελέστηκε, είχε προσληφθεί από την Παλαιστινιακή Αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here