Η Ζωή απείλησε με… κυρώσεις για αλλοίωση του δημοψηφίσματος τους Θεσμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

0
10

 

«Αυτό το απευθύνω σε εκείνους τους εκπροσώπους των λεγόμενων Θεσμών ξεκινώντας από τον κ. Γιούνκερ ο οποίος ως Πρόεδρος της Επιτροπής αποφάσισε να παρέμβει σε μία διαδικασία δημοκρατικής έκφρασης από τους πολίτες» είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, παίρνοντας θέση στις δηλώσεις του κ.Γιούνκερ, του κ. Σουλτς και άλλων Ευρωπαίων Αξιωματούχων, σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

«Το απευθύνω σε όσους προσπαθούν να αλλοιώσουν το δίλημμα και να δημιουργήσουν ένα δίλημμα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με το νόμισμα το οποίο υπάρχει στην Ευρωζώνη» συνέχισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.
«Οποιαδήποτε απόπειρα αλλοίωσης του ερωτήματος ή παραπληροφόρησης σε σχέση με το ερώτημα ή οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης σε μία δημοκρατική διαδικασία η οποία δρομολογείται από την Βουλή, αποτελεί αντιδημοκρατική παρέμβαση σε μια δημοκρατική διαδικασία», επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής..
«Εκείνοι που θέτουν το δίλημμα αυτό, Ευρώπη ή όχι, είναι εκείνοι που λένε ΟΧΙ στην Ευρώπη γιατί η Ευρώπη ουδέποτε είχε ως αρχή την παρέμβαση στην λαϊκή κυριαρχία αλλά σεβόταν την λαϊκή κυριαρχία και την λαϊκή έκφραση» κατέληξε, ενώ απείλησε με κυρώσεις όσους αλλοιώνουν το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος.

«Ντροπή άρχισαν να φωνάζουν οι βουλευτές Γιάννης Βρούτσης και Σοφία Βούλτεψη, με την κα Κωνσταντοπούλου να τους ανακαλεί στην τάξη, ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Στρατούλης που εκείνη την ώρα ήταν στο βήμα άρχισε να φωνάζει «ντροπή σε εσάς», με κατάληξη οι βουλευτές της ΝΔ να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here