Η Ζωή έστησε και τους καλεσμένους της! (ΒΙΝΤΕΟ)

0
17

 

Με μία ώρα καθυστέρηση έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης, που η ίδια διοργάνωσε για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παρόλη την καθυστέρηση, την Πρόεδρο της Βουλής υποδέχτηκαν με χαμόγελα ο Δημήτρης Βίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου που μάλιστα της έκαναν κοπλιμέντα για την εμφάνισή της.

Κωνσταντοπούλου: Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Για αμφισβήτηση των δημοκρατικών αρχών και ωμή παρέμβαση στις «δημοκρατικές, νομοθετικές διαδικασίες και στην απονομή της δικαιοσύνης» έκανε λόγο κατά την ομιλία της η πρόεδρος της Βουλής.

Κατά την εκδήλωση για την συμπλήρωση 41 χρόνων από την πτώση της δικτατορίας που γίνεται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, η Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τις απόψεις της περί κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος από τους δανειστές και ανάγκης άμεσης αντίδρασης των εκπροσώπων των ελληνικών θεσμών.

«Σε τέτοιες στιγμές να αναλογιστούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μάχη και αντίσταση και με τις πράξεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς» είπε για να προσθέσει πως, πρέπει να υλοποιηθεί η επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Μ. Γλέζος: Το παρελθόν πρέπει να μας διδάσκει
Παρών και ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος επισήμανε πως δεν πήγε στην εκδήλωση για να γιορτάσει τη πτώση της δικτατορίας αλλά τη γενέθλια επανεμφάνιση της Δημοκρατίας. «Καμιά φορά οι αριστεροί μένουν στα οικονομικά θέματα και ξεχνούν το λαϊκό παράγοντα», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα όσα έγιναν κατά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το ’74. Όπως είπε για να μη πέσουμε και τώρα στα ίδια λάθη πρέπει το παρελθόν να μας διδάσκει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here