Η Zωή σε… διάγγελμα της μιλάει για ωμές παρεμβάσεις από τους ξένους

0
5

 

Για ακραίες και ωμές παρεμβάσεις στη διαδικασία του δημοψηφίσματος έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτικό της διάγγελμα.

Όπως σημείωσε, υπάρχουν προσπάθειες για να ματαιωθεί το δημοψήφισμα, αλλά και για να αλλοιωθεί το αποτέλεσμά του.
Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι κάποιοι αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι της Ε.Ε. δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν «ωμά» στη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το χρέος είναι παράνομο και κακώς οι Έλληνες πολίτες καλούνται να το πληρώσουν.
Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, το «ναι» δεν σημαίνει «ναι» στην Ευρώπη, άλλα «ναι» στα μνημόνια, την υποτέλεια, την υποδούλωση, την εκχώρηση της δημοκρατίας και σε νέα μέτρα που υποβαθμίζουν τη χώρα.

Από την άλλη, όπως είπε, «όχι» σημαίνει «όχι» σε αντιδημοκρατικές πρακτικές, αντιευρωπαϊκούς εκβιασμούς και τελεσίγραφα, καθώς και «όχι» σε ασφυξία του λαού, «όχι» σε υποδούλωση κρατών – μέλων, «όχι» οικονομική και κοινωνική υποταγή.

Όπως τόνισε, για πρώτη φορά ο λαός μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον και να αποκρούσει τον τελευταίο εκβιασμό, σηκώνοντας το κεφάλι για να «αποτάξει το μνημονιακό ζυγό».

Η πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον λαό να υπερασπιστεί τη μόνη κυβέρνηση, όπως ανέφερε, που του επέστρεψε την εξουσία που πηγάζει από αυτόν, αλλά και να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης.

Επιπλέον ζήτησε να σταλεί το μήνυμα ότι «η δημοκρατία είναι υπόθεση των λαών, όχι των τραπεζών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here