Ιάπωνας φωτογράφος ταξίδεψε σε 103 χώρες σε 1000 ημέρες!

0
12
Ουρούμα Τακεζάουα το όνομα του Ιάπωνα φωτογράφου ο οποίος ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010 από την Ιαπωνία και ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.
Ο σύγχρονος Φιλέας Φογκ φωτογράφησε τα πάντα στο, διάρκειας χιλίων ημερών, ταξίδι του στον πλανήτη με λεωφορεία, τρένα, κανό, ωτοστόπ, άλογα και με τα πόδια.
Ο Τακεζάουα ονόμασε τις φωτογραφίες του «Land» αν και παραδέχεται ότι αφορούν περισσότερο ανθρώπους παρά τοπία.
«Αυτό γιατί θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι η ουσία του τόπου. Προσπαθούν να επιβιώσουν από τη σκληρή, αλλά γεμάτη δώρα γη. Τη στιγμή που αυτές οι δύο δυνάμεις συναντώνται, η γη κινείται και οι άνθρωποι αρχίζουν να λάμπουν. Αυτή είναι η ομορφιά της γης: οι εκφράσεις στα πρόσωπα των ανθρώπων. Τα χέρια και τα πόδια τους, εύπλαστα σαν μαστίγια. Οι αδιάφορες χειρονομίες και κινήσεις τους», λέει στο εισαγωγικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του.Μιλώντας στο National Geographic δήλωσε ότι αισθανόταν πολύ μόνος του. «Καθημερινά ήθελα να γυρίσω πίσω στην Ιαπωνία, αλλά ήθελα επίσης να βγάζω φωτογραφίες. Επομένως ήταν ένας συνεχής αγώνας ανάμεσα στη μοναξιά και την επιθυμία να συνεχίσω το ταξίδι» δηλώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here