Ιαπωνία: Mε πόσιμο νερό και φορητές τουαλέτες εξοπλίζονται τα ασανσέρ

0
32

 

Το ενδεχόμενο να εφοδιάσουν τα ασανσέρ με πόσιμο νερό και φορητές τουαλέτες  εξετάζουν οι Ιάπωνες κατασκευαστές ανελκυστήρων, για την πρόληψη κινδύνων, όπως μία σεισμική δόνηση.

«Αποφασίσαμε να εξετάσουμε τον εξοπλισμό (των ανελκυστήρων) με τις παροχές αυτές προκειμένου να βελτιώσουμε την ασφάλεια, την πρόληψη των κινδύνων», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τακέσι Μιγιάτα, εκπρόσωπος μιας ένωσης του κατασκευαστικού αυτού κλάδου.

Ήδη, υπάρχουν διάφορα μοντέλα μίνι φορητών τουαλετών για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και περιλαμβάνονται σε ένα «κιτ επιβίωσης» με το οποίο έχουν εξοπλιστεί αρκετοί Ιάπωνες που θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για την περίπτωση ενός σεισμού ή άλλης φυσικής καταστορφής.

Επίσης υπάρχουν ασανσέρ εφοδιασμένα με καθίσματα, όπου θα μπορούσε να τοποθετηθεί η παροχή πόσιμου νερού και μια φορητή τουαλέτα.

Σημειώνεται ότι στην Ιαπωνία υπάρχουν σχεδόν 700.000 ανελκυστήρες, εκ των οποίων περισσότεροι από 150.000 στο Τόκιο.

Κατά τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό που έγινε αισθητός στο Τόκιο, το περασμένο Σάββατο, σταμάτησαν περίπου 19.000 ασανσέρ που βρίσκονταν σε λειτουργία. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, δεκατέσσερα σταμάτησαν ανάμεσα σε δύο ορόφους, εγκλωβίζοντας προσωρινά αυτούς που βρίσκονταν μέσα.

Κυβερνητικές έρευνες για την αντιμετώπιση ενός καταστροφικού σεισμού που θα μπορούσε να πλήξει το Τόκιο, υπολογίζουν ότι στην περίπτωση αυτή περίπου 17.000 άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να εγκλωβιστούν σε ανελκυστήρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here