Ιαπωνία: Τελετές μνήμης 70 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα

0
4

 

Tελετές πραγματοποιήθηκαν σε όλη την  Ιαπωνία με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο συνολικά 140.000 ανθρώπων.

Οι καμπάνες χτύπησαν και οι συκεντρωθέντες κράτησαν ενός λεπτού σιγή, στις 2:15 π.μ. ώρα Ελλάδας, την ακριβή ώρα που εξερράγη η βόμβα στις 6 Αυγούστου του 1945.

Ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι ζήτησε την κατάργηση των πυρηνικών όπλων και απαίτησε τη δημιουργία συστημάτων ασφαλείας που δεν βασίζονται στη στρατιωτική υπεροχή.

«Δουλεύοντας με υπομονή και επιμονή, τα συστήματα αυτά θα είναι ζωτικής σημασίας, και θα απαιτήσει να προωθήσουμε σε όλο τον κόσμο το μονοπάτι της αληθινής ειρήνης, που αποκαλύφθηκε από τον ειρηνισμό του ιαπωνικού Συντάγματος» είπε στην ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, που μίλησε στη τελετή, και η κυβέρνησή του προωθούν στη Βουλή σχέδια νόμου για την ασφάλεια, τα οποία θα επιτρέψουν την Ιαπωνία για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να στείλει στρατό σε συγκρούσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here