Ιβάν Σαββίδης: Οφείλει να παραιτηθεί ο Φίλης!

0
2

 

Την μεγάλη του ενόχληση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης. Για αυτό και προχώρησε σε γραπτή δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, στην οποία ζητεί την παραίτηση του κ. Φίλη και την δημόσια συγγνώμη του για το θέμα που δημιούργησε.

Αναλυτικά, η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη αναφέρει:

«Ως Πόντιος, ως Έλληνας, ως άνθρωπος του οποίου οι πρόγονοί είχαν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους πριν από εκατό χρόνια, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος και να μην καταδικάζω αποτρόπαιες δηλώσεις, σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας, που εκφράστηκαν από έναν επίσημο εκπρόσωπο του ελληνικού κράτους.

Ιδιαίτερα καταθλιπτικό είναι το γεγονός ότι οι λέξεις της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων, ακούγονται από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας!

Σήμερα, όταν η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, που απαιτούν από τον ελληνικό λαό να είναι ενωμένος στη βάση των θεμελιωδών εθνικών αξιών, οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες, ακόμη και ποινικά ελεγκτέες, επειδή αδικούν τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της γενοκτονίας, τον ελληνικό λαό και την ελληνική ιστορία γενικά, ενώ φέρουν σύγχυση και διχόνοια στην κοινωνία.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο πολιτικός, που κρατά μια τέτοια, μη εποικοδομητική θέση, δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παραμένει στο πόστο του. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, οφείλουν να ζητήσουν την παραίτησή του και την έκφραση δημόσιας συγνώμης. Αλλά και να εξετάζουν την ηθική αντιστοίχιση του εκάστοτε επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αυτήν τη θέση.

Ιβάν Σαββίδης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here