«Ιδέες που μοιράζονται δεν πεθαίνουν ποτέ» | 2010-2016

 

Ο δημοσιογράφος Αργύρης Κωστάκης , ο πιο τακτικός αρθρογράφος  της aixmi.gr,  μου θύμισε τα γεννέθλιά της, στις 13 Δεκεμβρίου 2010.

Έχουν περάσει από τότε έξι ολόκληρα χρόνια, και θα ήθελα πολύ να γιορτάζαμε όλοι μαζί οι αρθρογράφοι για να ευχηθούμε στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, δημιουργό αυτής της ιστοσελίδας που έχει ήδη γράψει μια μικρή ιστορία, να είναι πάντα γερός και δυνατός για να συνεχίζει αυτό που εγκαινίασε με τόση επιτυχία. Το φιλοσοφικό μότο «ιδέες που μοιράζονται δεν πεθαίνουν ποτέ» κάτω από τον τίτλο «aixmi.gr»  είναι μια μεγάλη αλήθεια , που αξία έχει μόνον όταν τηρείται. Και ο εμπνευστής του την  τήρησε σε όλη τη διάρκεια των έξι χρόνων, δίνοντας στους αρθρογράφους τη δυνατότητα να εκφράζονται ελεύθερα και να δέχονται ελεύθερα την κριτική των αναγνωστών.

Ήταν Δεκέμβρης του 2010 όταν η αλησμόνητη εκλεκτή φίλη Μαρία Παπουτσάκη, που δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, μου τηλεφώνησε και μου πρότεινε τη συμμετοχή σε μια ωραία και πρωτότυπη πρωτοβουλία του γνωστού δημοσιογράφου Χ. Παναγιωτόπουλου, την οποία θα στήριζε και η ίδια με ενθουσιασμό. Η ιδέα μου άρεσε πολύ, και δεν δίστασα να αρχίσω από τις 8 Ιανουαρίου 2011 να αρθρογραφώ ασταμάτητα.Και δεν φαντάστηκα ποτέ ότι η aixmi.gr  θα ευαισθητοποιούσε τόσο πολύ το…δημοσιογραφικό μου ένστικτο ώστε να έχω γράψει 228 άρθρα μέχρι σήμερα.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμάμαι το πρώτο μου άρθρο, όταν ήμουν  πρωτοετής  φοιτήτρια,   στην «Βραδυνή» με την υποστήριξη του αλησμόνητου Μπάμπη Κλάρα, αλλά και την ενασχόλησή μου με την εφημερίδα των φοιτητών, που λίγο άντεξε στον χρόνο. Αργότερα, ως πανεπιστημιακός, αρθρογραφούσα συστηματικά στην εφημερίδα «Τα Νέα» επί δέκα σχεδόν χρόνια, καθώς και  στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών «Το Καποδιστριακό».

Ακόμη και σήμερα, που  είμαι πια ομότιμη καθηγήτρια, εξακολουθώ να  αρθρογραφώ  σε επιστημονικά περιοδικά και έχω την ευθύνη σύνταξης του ενημερωτικού δελτίου «Ομοτίμων Κοινωνία».

Ομολογώ, όμως, ότι η συνεργασία μου με την aixmi.gr  ξεπερνά κάθε προηγούμενη εμπειρία. Έγινε καθημερινή ανάγκη ψυχής για έκφραση ελεύθερη και συμμετοχή στα κοινά. Ο δημοσιογραφικός οίστρος δεν με εγκαταλείπει και, ευτυχώς, γιατί είναι ο μόνος που μου προσφέρει την απαιτούμενη ισορροπία στις ανισόρροπες καταστάσεις που βιώνουμε παγκόσμια!  Στο νου μου έχω πάντα την φράση του Θουκυδίδη : «αυτόν που δεν ασχολείται με τα κοινά, όχι άπραγο αλλά άχρηστο θεωρούμε».

Κλείνοντας την …ευχετήρια αιχμή μου, gratias ago στον Διευθυντή Χρήστο Παναγιωτόπουλο

Salvete φίλοι αρθρογράφοι

Vive aixmi.gr !

Στέλλα Πριόβολου

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια
  1. Ο/Η Μ.Ιατροπούλου λέει:

    Χρόνια Πολλά στην aixmi.gr και καλό κουράγιο στους αρθρογράφους της. Στην παρούσα κρίση ο λόγος των πανεπιστημιακών είναι απαραίτητος περισσότερο από ποτέ…. Όταν όλα καταρρέουν ας μιλήσουν οι ακαδημαϊκοί με την ελπίδα να υπάρξει διαυγής και σαφής πολιτικός λόγος….Και τα άρθρα της κ. Πριόβολου κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση…

  2. Τα λόγια σας μας δίνουν το απαιτούμενο κουράγιο. Ευχαριστώ.


Αφήστε το σχόλιο σας

*