Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία

0
12

 

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποφάσισε να αναπτύξει ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων ειδικευμένες —μεταξύ άλλων— στην κατάδειξη στόχων στο Ιράκ, προκειμένου να «βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις να εντείνουν τις επιχειρήσεις τους» εναντίον των τζιχαντιστών, είπε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ. Προοδευτικά θα εμπλακούν και στη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη Συρία, συμπλήρωσε.
Οι ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων θα είναι περίπου 50 άνδρες και θα μπορούν «εν καιρώ να διεξάγουν επιδρομές, να απελευθερώνουν ομήρους, να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να συλλαμβάνουν ηγέτες του ΙΚ» είπε ο κ. Κάρτερ στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Επιχειρήσεις θα γίνονται όπου και όταν «βρίσκουμε ευκαιρίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Κάρτερ ζήτησε από την Τουρκία να κάνει περισσότερα στον αγώνα κατά του ΙΚ και πιο συγκεκριμένα να ενισχύσει τον έλεγχο των συνόρων της με τη Συρία. Το ίδιο αίτημα έχει επαναλάβει αρκετές φορές η Ουάσιγκτον το τελευταίο διάστημα.

Όπως είπε ο αμερικανός υπουργός στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων «όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τα συχνά πορώδη σύνορά της». Πρόσθεσε πως η Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου ανησυχούν περισσότερο «για τη σύγκρουση στην Υεμένη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here