ΙΕΛΚΑ: Οι Έλληνες προτιμούν το φαγητό στο σπίτι

supermarket kalathi noikokyra

 

Επιστροφή στην κατσαρόλα για τους Έλληνες δείχνει μελέτη του ΙΕΛΚΑ σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες προτιμούν να μαγειρεύουν και να τρώνε σπίτι μέσα στην κρίση.

Η έρευνα που είναι βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα, αναλύει τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων όπως διαμορφώνονται σήμερα, καταγράφοντας σημαντικά θέματα που σχετίζονται και με τις αγοραστικές/καταναλωτικές συνήθειες σε σχέση με την αγορά τροφίμων και ποτών.

Στο πλαίσιο αυτό αναλύονται σε βάθος η συχνότητα κατανάλωσης τροφών εβδομαδιαίως, καθώς και οι συνήθειες-αντιλήψεις που σχετίζονται με τη διατροφή, διαμορφώνοντας το συνολικό προφίλ του Έλληνα καταναλωτή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η πλειονότητα των γευμάτων σε ποσοστό άνω του 75% ετοιμάζεται καθημερινά στο σπίτι, ενώ το 95% των ερωτώμενων πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα το κύριο γεύμα του στο σπίτι με φαγητό που είναι μαγειρεμένο στο σπίτι.

Αντίθετα μόλις το 1% τρώει καθημερινά ως κύριο γεύμα φαγητό που δεν έχει ετοιμαστεί στο σπίτι και το 82% δεν παραγγέλνει πότε ή μία φορά την εβδομάδα το πολύ «φαγητό απ’ έξω». Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για την εστίαση εκτός σπιτιού, η οποία αποτελεί εβδομαδιαία συνήθεια για το 60% περίπου του δείγματος, ενώ το 37% δεν τρώει ποτέ ή σχεδόν ποτέ εκτός σπιτιού.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code