ΙΚ: Αυτοί είναι οι δράστες του μακελειού στο Παρίσι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
14

 

Ο ιστότοπος του διαδικτυακού περιοδικού Dabiq της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δημοσίευσε φωτογραφίες εννέα μαχητών, οι οποίοι όπως αναφέρεται ήταν οι δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Ανάμεσά τους εικονίζονται δύο μαχητές ιρακινής υπηκοότητας, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν άγνωστοι στις αρχές, ανέφερε ο αμερικανικός ιστότοπος SITE, ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ισλαμιστικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο.

Ukashah al-Iraqi

Το περιοδικό αναφέρεται στους δύο δράστες με τα ψευδώνυμα που πήραν όταν έγιναν μέλη του ΙΚ. Πιθανόν να πρόκειται για τους βομβιστές-καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο Σταντ ντε Φρανς. Διέθεταν συριακά διαβατήρια, που πιστεύεται ότι ήταν πλαστογραφημένα, και δεν έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση τους από τις αρχές.

Ali al-Iraqi

Επτά από τους εννέα δράστες, που χωρισμένοι σε ομάδες των τριών, εξαπέλυσαν επιθέσεις στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, σε εστιατόρια και καφέ και στο θέατρο Μπατακλάν το βράδυ 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, έχουν ταυτοποιηθεί. Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για τον Σαλά Αμπντεσλάμ, που ενδεχομένως να επέζησε από τις επιθέσεις και φέρεται να διέφυγε στο Βέλγιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here