Η Λαγκάρντ ζητά Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, τις αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα

0
8

Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και στα κλειστά επαγγέλματα ζητά -εμμέσως πλην σαφώς- από την ελληνική κυβέρνηση η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με νέα της συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο PBS.

«Το σύστημα των συντάξεων είναι καταδικασμένο να βαρύνει τόσο πολύ την ελληνική οικονομία που δεν θα είναι βιώσιμο, πρέπει να μεταρρυθμιστεί», τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Λαγκάρντ.

Ο διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε πως αυτό που «χρειάζεται διακαώς» η ελληνική οικονομία είναι οι «σε βάθος διαρθρωτικές μεταρρυθμίσει δεν έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια», ώστε να απελευθερωθεί η αγορά αγαθών και υπηρεσιών και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους.

Συγκεκριμένα, για το βρεφικό γάλα, σημείωσε πως ενώ όταν δοκιμάστηκε η πώλησή του σε άλλα καταστήματα οι τιμές μειώθηκαν, στη συνέχεια το προϊόν επέστρεψε γρήγορα στα φαρμακεία. «Αυτό δεν είναι καλή ιδέα», σχολίασε.

Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως «τα πιο δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα» έχουν ήδη ληφθεί στη χώρα μας, όμως προσέθεσε πως ανησυχεί για την εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε την Κυριακή με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αυτό σημαίνει να ενεργοποιήσουμε και να επιταχύνουμε τον διάλογο, τις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που οι ελληνικές Αρχές προτείνουν για να πετύχουν τους στόχους του συμβολαίου που έχουν με τους ευρωπαίους εταίρους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here