Ινδία: «Φονικός» καύσωνας με 1.100 νεκρούς

0
10

Τουλάχιστον 1.100 νεκρούς μετράει η Ινδία από το κύμα καύσωνα που πλήττει εδώ και μία εβδομάδα, μεγάλο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με τις αρχές, το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, δυσχεραίνοντας κι άλλο την ζωή χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στην ύπαιθρο.

Στο Νέο Δελχί η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου, ως την ερχόμενη εβδομάδα.

«Οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν αναμένεται να υποχωρήσουν σημαντικά. Ωστόσο περιμένουμε βελτίωση από τις 2 Ιουνίου με την έλευση ισχυρών βροχοπτώσεων», δήλωσε ο Μπράχμα Πρακάς Γιαντάβ, της ινδικής μετεωρολογικής υπηρεσίας IMD στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τα νοσοκομεία στα κρατίδια τα οποία έχουν πληγεί περισσότερο και οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να καταναλώνουν άφθονα υγρά.

Το κύμα καύσωνα έχει πλήξει περισσότερο το νότιο τμήμα της Ινδίας και πολλά από τα θύματα είναι εργάτες, άστεγοι και ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here