Ινδονησία: Δήμαρχος απαγορεύει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

0
48

 

Ο δήμαρχος της επαρχίας Banda Aceh, στην Ινδονησία, εξέδωσε διαταγή σύμφωνα με την οποία, όποιος γιορτάζει στις 14 Φεβρουαρίου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα συλλαμβάνεται.

Στην επαρχία εφαρμόζεται ο αυστηρός θρησκευτικός νόμος της σαρία μετά το 2005, όταν της χορηγήθηκε ειδική αυτονομία από την Τζακάρτα, προκειμένου να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια από αυτονομιστές.

«Η κοινωνία μας και η μουσουλμανική νεολαία δεν θα πρέπει να γιορτάζει γιορτές που δεν είναι σύμφωνες με το Ισλάμ, ο νόμος λέει ότι αυτές είναι χαράμ (απαγορευμένες), η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τους πολίτες και τις νεότερες γενιές από παράνομες πράξεις», δήλωσε ο δήμαρχος της επαρχίας.

indonisia-valentine2

Σύμφωνα με την σαρία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους για να συλλαμβάνουν όσα ζευγάρια ανταλλάσσουν μεταξύ τους δώρα, λουλούδια ή σοκολατάκια ενώ, παράλληλα, θα πραγματοποιούν ελέγχους στα καταστήματα για να διαπιστώσουν αν έχουν διακόσμηση που παραπέμπει στην γιορτή της ημέρας των ερωτευμένων, κάτι που, επίσης, απαγορεύεται.

Η τοπική νομοθεσία έχει ποινικοποιήσει την μοιχεία και την ομοφυλοφιλία καθώς και τις ερωτικές περιπτύξεις σε δημόσιο χώρο από ζευγάρια που δεν είναι νόμιμα.

Τον περασμένο μήνα μια νεαρή γυναίκα, η Nur Elita, συνελήφθη και τιμωρήθηκε με πέντε βουρδουλιές επειδή έδειξε τρυφερότητα σε δημόσιο χώρο σε άντρα με τον οποίο δεν είναι παντρεμένη.

indonisia-valentine

Η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο ενώ, όπως έγινε γνωστό, τη δημόσια τιμωρία της παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here