Ινδός οδηγός ταξί καταδικάστηκε για βιασμό επιβάτιδος

0
5

 

Δικαστήριο της Ινδίας καταδίκασε σήμερα έναν πρώην οδηγό ταξί της εταιρείας Uber Technologies, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, για τον βιασμό μίας γυναίκας στο Νέο Δελχί, η οποία είχε επιβιβαστεί στο ταξί του τον περασμένο Δεκέμβριο, δήλωσε δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο Σιβ Κουμάρ Γιαντάβ καταδικάστηκε επίσης για εκφοβισμό και απαγωγή, δήλωσε η κατηγορούσα αρχή στο BBC. Ο Γιαντάβ, ο οποίος δηλώνει αθώος, αντιμετωπίζει ανώτερη ποινή την ισόβια κάθειρξη. Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του την Παρασκευή.

Το θύμα είχε καταθέσει αγωγή και εναντίον της εταιρείας σε αμερικανικό δικαστήριο, η οποία στη συνέχεια διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

Η 26χρονη γυναίκα κατήγγειλε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιαντάβ την μετέφερε με το ταξί του σε απομακρυσμένη περιοχή όπου την χτύπησε και την βίασε.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες για την ασφάλεια των γυναικών στη χώρα, ενώ λίγο καιρό αργότερα το Νέο Δελχί απαγόρευσε τη λειτουργία της Uber και πολλών άλλων εταιρειών ταξί που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο επειδή δεν διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους ως προς το παρελθόν των οδηγών τους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here