Ινδός θεωρείται νεκρός και διαδηλώνει για τη ζωή του – 50.000 συμπατριώτες του έχουν το ίδιο πρόβλημα

0
10

 

Από το 2002 αγωνίζεται ο Σαντός Μουράτ Σινγκχ  να αναγνωριστεί από το κράτος ως ζωντανός. Για το κράτος, η ταυτότητα αυτή δεν υφίσταται καθώς οι συγγενείς του τον δήλωσαν πεθαμένο και οι αρχές αποδέχθηκαν τη δήλωση. Ο 35χρονος άνδρας διαδηλώνει σε μια γωνιά στην πλατεία Τζαντάρ Μαντάρ, στην καρδιά του Δελχί, όπου κρατά ένα πλακάτ που γράφει «Είμαι ζωντανός».
santosh

Όπως λέει, κάποτε εργαζόταν ως μάγειρας για τον ηθοποιό του Μπόλιγουντ, Νάνα Πατεκάρ, στη Μουνμπάι. Το 2002 παντρεύτηκε ένα κορίτσι από κατώτερη κάστα από τη Μαχαράστρα. Οι συγγενείς, τα ξαδέλφια και τα αδέλφια του εναντιώθηκαν στον γάμο. Θεώρησε ότι όσο περνούσε ο καιρός τα πράγματα θα έφτιαχναν, αλλά μετά από έξι μήνες πληροφορήθηκε ότι στο χωριό καταγωγής μου, τα ξαδέλφια του, με τη σύμφωνη γνώμη κι άλλων μελών της κοινότητας, τον κήρυξαν νεκρό, τέλεσαν κηδεία και μάλιστα κατάφεραν να πάρουν και πιστοποιητικό θανάτου από τις αρχές. Τότε συνειδητοποίησε ότι το δράμα εναντίωσης στον γάμο στήθηκε για να του αρπάξουν μισό στρέμμα γης που του ανήκε.
Έψαξε παντού,  από την αστυνομία μέχρι την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά δεν έβγαλε καμία άκρη. Και το χειρότερο:  Η σύζυγός του, που ήταν η αφορμή για όλη αυτή την περιπέτειά του, τον παράτησε για να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο.

Συνολικά στην Ινδία περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν κηρυχθεί νεκροί δίχως να έχουν πεθάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here