ΗΠΑ: 43 νήπια & παιδιά σκοτώθηκαν, σκότωσαν και τραυμάτισαν παίζοντας με όπλα

0
16

Τουλάχιστον 43 περιπτώσεις με νήπια τα οποία αυτοτραυματίζονται, σκοτώνονται παίζοντας με όπλο, σκοτώνουν ή τραυματίζουν με όπλο κάποιον άλλον κατέγραψε μέσα στο 2015 ο Τύπος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έλαβαν δημοσιότητα.

Περίπου 13 νήπια έως τριών ετών σκοτώθηκαν στις ΗΠΑ μέσα στο 2015 παίζοντας με όπλο, ενώ δύο νήπια σκότωσαν κάποιον άλλο.
Επιπλέον, 18 αυτοτραυματίστηκαν και δέκα τραυμάτισαν άλλους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν περίστροφο.

Περιστατικά που αφορούν νήπια τα οποία πυροβολούν κάποιον εμφανίζονται στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχεδόν μία φορά την εβδομάδα. Τα περισσότερα αφορούν αγόρια και η εφημερίδα αναφέρει μόνο τρία κρούσματα στα οποία ενεπλάκησαν κορίτσια.

 

Το γράφημα της εφημερίδας - το πρώτο χρώμα δείχνει πόσα νήπια σκοτώθηκαν, το δεύτερο χρώμα πόσα τραυματίστηκαν, το τρίτο πόσα τραυμάτισαν άλλους και τέλος πόσα σκότωσαν άλλους

Το γράφημα της εφημερίδας – το πρώτο χρώμα δείχνει πόσα νήπια σκοτώθηκαν, το δεύτερο χρώμα πόσα τραυματίστηκαν, το τρίτο πόσα τραυμάτισαν άλλους και τέλος πόσα σκότωσαν άλλους

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κυριότερος λόγος για την συχνότητα του φαινομένου είναι ο μεγάλος αριθμός πολιτών που έχουν όπλο στην κατοχή τους.

Σχεδόν ένας στους τρεις Αμερικανούς έχει όπλο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην επιθεώρηση Injury Prevention.

Χθες Τετάρτη, ένας έφηβος σκοτώθηκε κι ένας τραυματίστηκε σε απόσταση δύο μιλίων από το πανεπιστήμιο Syracuse στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανέφερε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Syracuse.com σήμερα το πρωί επικαλούμενη την αστυνομία.

Αγνωστος δράστης, ο οποίος διαφεύγει, άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην περιοχή έπειτα από καταγγελία για πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί βρήκαν στον κήπο του σπιτιού του σοβαρά τραυματισμένο τον 15χρονο και έναν 17χρονο μέσα στο σπίτι, ο οποίος έφερε τραύμα στο πόδι. Ο 15χρονος κατέληξε προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή: lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here