ΗΠΑ: Η ρητορική ομάδα του Χάρβαρντ έχασε από κατάδικους φυλακής

0
12

Η ομάδα ρητορικής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έχασε, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, από κατάδικους της φυλακής Eastern Correctional Facility της Νέας Υόρκης.

Το ντιμπέιτ φιλοξενήθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπου οι δύο τριμελείς ομάδες συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα γύρω από τα δικαιώματα των μεταναστών, με τους κριτές να αποφασίζουν στο τέλος ότι οι φυλακισμένοι ήταν οι καλύτεροι. «Οι ακαδημαϊκές δεξιότητες που επέδειξαν ήταν εντυπωσιακές», παραδέχθηκε η Μαίρη Νάγκετ, μία εκ των κριτών.

«Μας δόθηκε μια τεράστια ευκαιρία να σπουδάσουμε μέσα από τη φυλακή και να πιστέψουμε ξανά στους εαυτούς μας» δήλωσε ο 31χρονος Κάρλος Πολάνκο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία. «Μπορεί να μη διαθέτουμε φυσικό ταλέντο στην ρητορεία αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά», σχολίασε μετά την νίκη της ομάδας του, ο Άλεξ Χαλλ.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που χάσαμε από αυτούς τους ευφυείς, ικανότατους αντιπάλους», έγραψε μετά την ήττα της στο facebook, η ρητορική ομάδα του Harvard. Μάλιστα, η επιτυχία των φυλακισμένων φοιτητών δεν έκανε εντύπωση στον καθηγητή του κολεγίου, Μαξ Κέννερ: «οι φοιτητές αυτοί σοβαρολογούν με τις σπουδές τους και δεν αφήνουν τον εγκλεισμό τους να επηρεάσει τις επιδόσεις τους».

Nα υπενθυμιστεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη μεγάλη, ρητορική νίκη των καταδίκων, που στο παρελθόν έχουν κερδίσει τις αντίστοιχες ομάδες του πανεπιστημίου του Βερμόντ και της στρατιωτικής ακαδημίας του Γουέστ Πόιντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here