ΗΠΑ και Νότια Κορέα: Ρητορικής φύσης οι δηλώσεις Κιμ περί βόμβας υδρογόνου

0
4

 

Σεούλ και Ουάσιγκτον αμφισβητούν σοβαρά τους υπαινιγμούς του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ότι η χώρα του κατασκεύασε και διαθέτει βόμβα υδρογόνου.

Οι πληροφορίες που διαθέτουν οι ΗΠΑ μας επιτρέπουν να θέσουμε «υπό σοβαρή αμφισβήτηση» τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η Πιονγιάνγκ έχει αναπτύξει βόμβα υδρογόνου, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. «Ωστόσο λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο και την απειλή που συνιστά το καθεστώς της Βόρειας Κορέας λόγω των φιλοδοξιών της να αναπτύξει ένα πυρηνικό όπλο».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε πρόσφατα και ενώ επιθεωρούσε μια στρατιωτική βάση πως «η Βόρεια Κορέα είναι ένα ισχυρό Κράτος που διαθέτει πυρηνικά όπλα και είναι έτοιμο να πυροδοτήσει μια ατομική βόμβα και μια βόμβα υδρογόνου προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία του με αξιόπιστο τρόπο».

Η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει τρεις δοκιμές πυρηνικών όπλων, το 2006, 2009 και 2013.

Παράλληλα, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Νοτίου Κορέας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ηγέτη της Βορείου Κορέας «ρητορικής φύσης» και για εσωτερική κατανάλωση.

«Δεν διαθέτουμε πληροφορίες σχετικά με το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα κατασκεύασε μια βόμβα υδρογόνου (…) και δεν πιστεύουμε ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει την τεχνολογία προκειμένου να κατασκευάσει βόμβα υδρογόνου» επισήμανε αυτός ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here