ΗΠΑ: Κερδίζει έδαφος ο Τραμπ έναντι της Κλίντον

0
3

Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των δύο υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές του 2016 Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN/ORC.

O μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κερδίζει έδαφος έναντι της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, η οποία προηγείται με μόλις 6 ποσοστιαίες μονάδες (51% έναντι 45%).

Τον Ιούλιο η διαφορά τους ήταν στο 16%, δηλαδή 56% για την Χίλαρι Κλίντον και 40% για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τον Ιούνιο τα ποσοστά που είχαν καταγραφεί ήταν 59% για την πρώην υπουργό Εξωτερικών και 35% για τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι ο επιχειρηματίας, που προκάλεσε έκπληξη με την απόφαση του να συμμετάσχει στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο, συνεχίζει να αυξάνει τη διαφορά του έναντι των αντιπάλων του στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων παρά τις δημόσιες αντιπαραθέσεις που πυροδοτεί.

Η τάση που καταγράφεται από την άλλη δεν είναι τόσο ευνοϊκή για την Χίλαρι Κλίντον. Αν και προηγείται στο στρατόπεδό της, δε συγκεντρώνει παρά ποσοστό 47% υπέρ της (ήτοι υφίσταται μια πτώση 9% σε σύγκριση με τον Ιούλιο) και πέφτει για πρώτη φορά κάτω από το όριο του 50% από τότε που τα CNN/ORC ξεκίνησε τις μετρήσεις για τις εκλογές του 2016.

Εξ αριστερών της, ο ανεξάρτητος γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς καταγράφει μια σημαντική άνοδο με ποσοστό 29%, ήτοι μια αύξηση 10% σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει επίσημα την πρόθεση του να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο, βρίσκεται στην τρίτη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 14% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.001 Αμερικανών το διάστημα μεταξύ 13ης και 16ης Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here