ΗΠΑ: Πρόθυμοι να συνδράμουν με πεζικό τους Ιρακινούς ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

0
53

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείεςτης Αμερικής είναι έτοιμες να στείλουν συμβούλους και επιθετικά ελικόπτερα, αν αυτό ζητηθεί από την κυβέρνηση του Ιράκ, για να βοηθήσουν τις δυνάμεις της χώρας «να ολοκληρώσουν το έργο» της ανακατάληψης της πόλης Ραμάντι από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέφερε πως η επιχείρηση για την ανάκτηση της περιοχής από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας διαρκεί «απογοητευτικά πολύ χρόνο».

Πάντως επισήμανε ότι έχουν υπάρξει σημαντικά κέρδη, όπως την ανακατάληψη ενός κέντρου επιχειρήσεων στην Άνμπαρ, στις βόρειες όχθες του ποταμού Ευφράτη τις τελευταίες 24 ώρες.

Παράλληλα τόνισε πως ο αμερικανικός στρατός αναμένει την έγκριση του Κογκρέσου για την εκταμίευση του κονδυλίου 116 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την απογοήτευση του για τους συμμάχους των σουνιτικών αραβικών χωρών, που όπως σχολίασε θα μπορούσαν να συνεισφέρουν περισσότερο στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Επιθυμώ ειδικά από τις σουνιτικές αραβικές χώρες του Κόλπου να κάνουν περισσότερα», δήλωσε.

Παράλληλα επισήμανε πως δεν προτείνει τη δέσμευση ενός σημαντικού αριθμού χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία για την μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here