ΗΠΑ: Το 10% των θανάτων των ασθενών οφείλεται σε λάθος διάγνωση

0
14

Οι περισσότεροι Αμερικανοί πέφουν θύματα τουλάχιστον ενός διαγνωστικού λάθους στη ζωή τους. Πολλές φορές μάλιστα, όταν συμβεί αυτό, μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Ιατρικής, ένα όργανο που συμβουλεύει την κυβέρνηση και τους διαμορφωτές πολιτικής.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, σε λάθη διάγνωσης οφείλεται περίπου το 10% των θανάτων των ασθενών. Οι μελέτες των ιατρικών φακέλων των ασθενών αφήνουν επίσης να εννοηθεί ότι το 6-17% των βλαβών που υφίστανται οι ασθενείς κατά τη νοσηλεία τους οφείλονται σε τέτοια λάθη.

Πολλά διαγνωστικά λάθη συμβαίνουν όταν οι γιατροί δεν επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους, με τους ασθενείς και τα μέλη της οικογένειάς τους. Πολλοί γιατροί επίσης δεν αντιλαμβάνονται τα λάθη που κάνουν, σημειώνει το Ινστιτούτο που ανήκει στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών.

Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα η επιτροπή ζητά να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ των γιατρών, των ασθενών και των συνοδών τους. Προτείνει επίσης να εκπαιδευτούν οι επαγγελματίες υγείας και να αυξηθούν οι δαπάνες για την έρευνα όσον αφορά τη βελτίωση της ακρίβειας των διαγνώσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here